Hallo! Ik ben Luc Coenegracht, oftewel de Ruimte-Maker. Ik ben binnen- en buitenhuisarchitect, en ben geregistreerd in het architectenregister onder het nummer 1.881115.012.

Behalve mijn studie Architecture & Interior Design heb ik ook een Master Architectural Design & Building Environment behaald aan de Academie van Bouwkunst Maastricht.

Naast mijn werk als architect, ben ik ook adviseur voor de Architectenwinkel en daarnaast docent aan de Hotelschool Maastricht.

Eén van de zaken waar ik goed in ben is dat ik op een creatieve manier kijk naar jullie woon- of werkomgeving. Met mijn brede kennis, kunde en ervaring en luisterend met een aandachtig oor, kan ik jullie vragen beantwoorden en oplossingen aandragen.
Een mooiere en eigentijdse uitstraling? Een sfeervolle styling of een nieuwe indeling voor de woonkamer? Een gekoesterde wens voor een aangepaste keuken of badkamer? Of gewoon het zoeken naar meer licht en contact met de tuin. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat er mogelijk is. Daar wil ik u graag bij helpen.

Ook kijk ik naar zaken bij oudere en gedateerde huizen, onvoldoende isolatie, en zaken als duurzaamheid. Dit zijn vraagstukken die bij een bestaande woning van toepassing kunnen zijn. Maar ook als je overweegt om te gaan verhuizen moet je weten waar je al dan niet op moet letten. Wat is de kwaliteit en het onderhoud van het huis? Welke eisen wil je daarbij graag vertaald zien en zijn die realistisch en haalbaar? Kan ik er op hogere leeftijd blijven wonen? Of met andere woorden, is de woning levensloopbestendig? En niet onbelangrijk, passen deze aanpassingen dan wel allemaal binnen mijn budget?

Met deze zaken, en nog veel meer, kan ik jullie helpen en samen zoeken naar oplossingen op maat. Ik ben pas tevreden wanneer jullie ook tevreden zijn.

Mijn lijfspreuk om bij stil te staan luidt dan ook:

”Een huis wordt gebouwd om in te leven, niet om naar te kijken.”
Francis Bacon 1561-1626, Engels filosoof en staatsman

Voor meer informatie over mijn werkervaring klik hier voor mijn LinkedIn profiel.

Lees hier verder over mijn aanpak