De daadwerkelijke ruimte waarin we leven, wonen, werken, winkelen, ontspannen, of op een andere manier in verblijven, is van grote invloed op hoe we dit alles ervaren.

Vaak voelt een ruimte of gebouw gewoon goed aan, maar soms is dit niet het geval. Ook al hebben opdrachtgevers vaak al een oplossing in hun hoofd, de vraag is of die ook de beste is.

De ruimte-maker probeert dat laatste te doorgronden en stelt hierover vragen die hem helpen bij het uitwerken van zijn idee├źn. Deze moeten passen binnen het totaalplaatje en geven richting aan het budget.

Wat voor de gebruikers een gevoel is, is voor de ruimte-maker een logisch gevolg van hoe de ruimte wordt vormgegeven en ingericht. Een optelsom van ruimtelijkheid, licht, duurzaamheid, vormentaal en kleuren, maar ook zeker materialisatie. Dit aan de hand van verschillende details. Dit vormt de basis voor het plaatsen van inrichtingscomponenten.

Terwijl een buitenarchitect begint aan het volume en de buitenkant, en een binnenarchitect begint met de binnenkant, begint de ruimte-maker bij de gebruiker en voegt beiden samen.

Zie hier mijn aanbouw en verbouw projecten.